Bursa "Preot Profesor Doctor Dumitru Popescu"

 Luni, 5 martie, studenţii facultății noastre au susţinut examenul pentru Bursa „Profesor Doctor Dumitru Popescu”. Examenul a fost sustinut de opt studenți.  Aceștia au avut ca bibliografie obligatorie cărţile şi articolele cunoscutului teolog român.

„Organizăm a doua ediţie a concursului pentru atribuirea bursei Preot Academician Dumitru Popescu. Concursul vine la iniţiativa Departamentului de Teologie Sistematică din Facultatea noastră şi îşi propune să cheme pe studenţi la o cunoaştere mai aprofundată a operei Părintelui Profesor Dumitru Popescu. Considerăm că studenţii noştri trebuie să fie familiarizaţi cu operele Părintelui care au fost publicate pentru că dogmatica ortodoxă are răspunsuri pentru oamenii de astăzi, pentru problemele pe care ei şi le adresează, pentru dialogul dintre cultură şi teologie, dar şi dintre ştiinţă şi teologie”, a explicat Pr. Prof. Univ. Dr. Ştefan Buchiu, Decanul Facultăţii de Teologie „Justinian Patriarhul” din Bucureşti.

Studenţii au avut timp de lucru trei ore, în care au răspuns la şase întrebări.

„Am încercat, pe de o parte, să formăm un subiect care să includă punctele importante ale gândirii teologice a Părintelui Profesor Dumitru Popescu. Pe de altă parte, modalitatea în care a fost formulată tema a avut ca suport motivarea studenţilor spre a cerceta cu seriozitate şi deci, în profunzime, gândirea teologică a Părintelui Profesor pentru că gândirea dânsului este extrem de actuală şi extrem de centrată pe tematicile societăţii contemporane”, a menţionat Pr. Prof. Univ. Dr. Stere Tache, Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din Bucureşti.

Premierea va avea loc pe 8 martie, începând cu orele 12:00.

Pr. Prof. Univ. Dr. Decan Ştefan Buchiu a mai arătat că „Studentul care va obţine în urma concursului bursa Preot Academician Dumitru Popescu va primi un premiu de 2000 de lei, iar cei care se vor situa pe locurile 2 şi 3 vor primi şi ei în mod corespunzător, premii în valoare de 600, respectiv, 400 de lei. Considerăm că vor avea posibilitatea să-şi achiziţioneze ulterior cât mai multe cărţi de teologie ortodoxă, printre care şi ale părintelui academician ca să cunoască tezaurul ortodoxiei pe care facultatea noastră îl slujeşte”.

Premierea va fi precedată de o slujbă de pomenire pentru Părintele Academician Dumitru Popescu, la doi ani de la trecerea sa la Domnul la Parohia „Manu-Cavafu” din Capitală.

 Examen 1

Examen 2

Examen 3

Sursa: Basilica.ro