Filialele bibliotecii FTOUB

Sala de lectură

Mai este numită și sala de împrumut, fiind situată la parter (lângă redacția revistei Studii Teologice) și de-aici încep primii pași în bibliotecă. Aici se eliberează permisul de cititor, iar actele necesare lui sunt: cartea sau buletinul de identitate, pașaportul, carnetul de student vizat și o fotografie tip buletin. Permisul este gratuit, netransmisibil și se vizează anual. După completarea unei fișe de împrumut alături de carnetul de student, cărțile solicitate pot fi luate acasă timp de 1 săptămână.

Sala de Reviste / Periodice

Se află în clădirea vis-a-vis de Facultate (unde este și sala 17) la etaj, si pot fi consultate următoarele reviste și periodice bisericești: ”Biserica Ortodoxă Română”, ”Studii Teologice”, ”Glasul Bisericii”, ”Ortodoxia” ș. a. Accesul la raft este liber, iar revistele pot fi împrumutate acasă după completarea unei cereri pe baza permisului de cititor (după caz, carnetul de student, cartea sau buletinul de identitate), cu excepția periodicelor vechi cu regim de sală, care nu se împrumută acasă.

Sala Teodor M. Popescu

Se află la etajul I al Facultății și intrarea se face doar pe bază de permis. Accesul în sala de lectură nu este permis cu bagaje sau haine groase (acestea vor fi depozitate în dulăpioarele speciale ale sălii de lectură sau în cuier). Notebook-urile (laptop-urile) pot fi folosite cu acceptul bibliotecarului. Există mai multe PC-uri ce conțin un catalog online cu cărțile din sala de lectură. Accesul la raft este liber, iar după utilizarea cărților, acestea sunt înmânate bibliotecarului. Cărțile nu se împrumută acasă, ele fiind destinate exclusiv folosirii în sală. Păstrarea liniștii și a curățeniei, la fel ca și în sala de lectură și sala de reviste, este OBLIGATORIE. Programul de funcționare este afișat pe ușa fiecărei săli iar în perioada sesiunilor de examene și a vacanței se adoptă un program special.

Alte informații în ce privește biblioteca pot fi solicitate la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  sau pe site-ul facultății: www.ftoub.ro. Catalogul online al Bibliotecii Facultății poate fi consultat la adresa www.biblioteca.ftoub.ro.