Come­mo­rarea Părintelui academician Dumitru Popescu - 10 martie 2017

       Părintele academician Dumitru Popescu (29.06.1929 – 10.03.2010) a fost come­mo­rat în data de 10 martie 2017 la Facul­tatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti, la şapte ani de la trecerea sa la Domnul. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în Paraclisul Univer­sitar „Sfânta Ecaterina”, un sobor de preoţi profesori ai facultăţii de teologie, sub protia părintelui decan Ştefan Buchiu, a oficiat slujba Parastasului.

       Slujba de pomenire pentru părintele acad. prof. Dumitru Popescu a fost precedată de Sfânta Liturghie a darurilor îna­inte sfinţite, săvârşită în Paraclisul Universitar „Sfânta Ecaterina”, în prezenţa a numeroşi preoţi profesori ai facultăţii, studenţi şi studente. La finalul slujbei, pr. prof. dr. Ştefan Buchiu, decanul Facultăţii de Teologie „Justinian Patriarhul” din Capitală, a omagiat personalitatea părintelui prof. Dumitru Popescu, subliniind totodată actualitatea şi relevanţa contribuţiei sale teologice: Părintele academician Dumitru Popescu a fost un model de profesor de la care studenţii teologi au avut întotdeauna ce să înveţe. De la el au învăţat cum să se angajeze în misiunea Bisericii şi cum să păstreze tezaurul de gândire şi de spiritualitate al Bisericii Ortodoxe

        În continuare, preoţii profesori ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti au mers la mormântul pr. acad. prof. Dumitru Popescu, ce se află în cimitirul Bellu din Bucureşti. Apoi, în sala de bibliotecă „Teodor M. Popescu” a Facultăţii de Teologie „Justinian Patriarhul”, a avut loc o masă rotundă desfăşurată sub titlul: „Contribuţia teologică a pr. prof. dr. Dumitru Popescu”. 

       Evenimentul, dedicat analizei teologiei marelui teolog român, a fost moderat de pr. prof. dr. Ştefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”. Au participat profesori de teologie dogmatică din Bucureşti, dar şi de la alte facultăţi de teologie din ţară.

      Evenimentul comemorativ s-a încheiat prin premierea câştigătorilor Concursului „Pr. Prof. Dr. Dumitru Popescu”, concurs care a avut loc la începutul săptămânii la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti. „Câştigătorii au primit premii în bani, dar şi lucrarea reeditată a părintelui Dumitru Popescu «Hristos, Biserică, societate».