Expoziție de icoane pictate la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Clement de Ohrida”

 

       Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a Universității din Bucureşti a organizat o expoziție de icoane pictate de studenții de la specializarea „Artă Sacră”. Vernisajul a avut loc la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Clement de Ohrida” din Skopje, Macedonia. În cadrul evenimentului ce a avut loc în data de 25 aprilie 2017 a participat o delegație a facultății de teologie din București.
        Din delegație au făcut parte pr. prof. dr. Ştefan Buchiu, Decanul Facultății de Teologie din București, pr. prof. dr. Constantin Preda, Prodecanul facultății; pr. lect. dr. Nicuşor Beldiman, Directorul  Departmentului de Teologie Sistematică, Practică și Artă Sacră și dl. conf. Dumitru Sorica.
       De asemenea, au mai fost prezenți profesori şi studenți, Rectorul Universității Sfinții Chiril şi Metodiu din Skopje, Arhiepiscopul de Ohrida și alți ierarhi și clerici ortodocși precum și numeroși invitați.
         În data de 26 aprilie 2017, profesorii români de teologie s-au întâlnit cu studenții şi cadrele didactice ale Facultății de Teologie Ortodoxă din Skopje.
      Cu acest prilej, au fost susținute două comunicări dedicate Anului omagial al sfintelor icoane: „Dimensiunea apofatică a icoanei ortodoxe” a părintelui decan Ştefan Buchiu şi „Valoarea omiletică a iconografiei ortodoxe” a părintelui profesor Nicuşor Beldiman.
         La final, au fost oferite bibliotecii facultății din Skopje lucrări de teologie ortodoxă română.