18 mai 2017 - seara duhovnicească dedicată mișcării Rugului Aprins

    Numeroși teologi și oameni de cultură au participat în data de 18 mai 2017 la seara duhovnicească dedicată mișcării Rugului Aprins. Manifestarea a avut loc în Amfiteatrul „Preot Dumitru Stăniloae” al Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a Universității din București.
    La evenimentul intitulat „Rugul Aprins de la Mănăstirea Antim: Întâlnirea duhovnicilor cu intelectualii” au fost prezente personalități precum: Emanoil Mihăilescu, Nicolae Rădulescu și Marius Vasileanu, Ana Calciu, Afrodita Androne și Tomi Cristin.
      În cuvântul de deschidere, pr. conf. dr. Gheorghe Holbea, președintele Cenaclului „Sfântul Simeon Noul Teolog”, a evidențiat însemnătatea duhovnicească a Rugului Aprins în perioada comunistă: Rugul Aprins este o mișcare duhovnicească oarecum suprinzătoare în secolul al XX-lea. De ce acest lucru? Deoarece în plină epocă comunistă s-a întemeiat această mișcare duhovnicească pe care unii au denumit-o o înflorire a idealului isihast la începutul comunismului în România. Anumiți autori au situat această mișcare culturală, duhovnicească ca fiind un moment important al spiritualității românești.
       La finalul evenimentului, corul Bisericii Precupeții Noi a interpretat melodii din registrul maicilor de la Diaconești.