Extensia de la Roma - pentru cei care vor să studieze teologia şi locuiesc în Italia sau în alte țări occidentale.

         Prin extensia de la Roma,  Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București își deschide porțile pentru cei care vor să studieze teologia şi locuiesc în Italia sau în alte țări occidentale. La examenul de admitere la specializarea Teologie Pastorală, desfășurat în perioada 21-23 septembrie 2017, au participat 36 de candidați.

       În această toamnă s-a format prima generație de cursanți care vor studia la extensia de la Roma a Facultății de Teologie Ortodoxă din București. La examenul de admitere au participat 36 de candidați, majoritatea din Italia, dar și din Spania și Marea Britanie.

       Din comisia de examinare a concurenților au făcut parte profesori de la București: părintele prof. dr. Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”; părintele lect. dr. Nicușor Beldiman, director de departament; conf. dr. Adrian Lemeni. La 21 septembrie s-a desfășurat prima probă a concursului de admitere la extensia de la Roma a Facultății de Teologie Ortodoxă din București, specializarea Teologie Pastorală, constând din testul de aptitudini socioumane, la care au participat toți cei 36 de candidați înscriși. În următoarele două zile au avut loc proba de dicție și muzică precum și examenul scris la teologie dogmatică. Candidații au fost vizitați într-una din zilele concursului și de Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român al Italiei, care le-a urat succes la examen și le-a spus că teologia trebuie unită cu spiritualitatea și cu viața bisericească pentru că doar așa se pot pregăti eficient pentru a deveni mai târziu preoți, slujitori ai Sfintelor Altare. Rezultatele concursului de admitere vor fi prezentate Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pentru aprobare, și comisiei centrale de concurs a Universității din București, și apoi vor fi comunicate oficial concurenților. Sperăm ca acest concurs să selecteze pe cei mai buni concurenți pentru a deveni prima generație de studenți ortodocși români care studiază la această extensie de la Roma a Facultății „Justinian Patriarhul”, a spus părintele decan Ștefan Buchiu pentru televiziunea Trinitas. Cursurile de la extensia de la Roma vor fi predate de profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucu­rești, în sistem modular.

Sursa: Basilica.ro