Pelerinaj în Iordania în perioada 6-12 mai 2018.


 

      O delegaţie a Facultăţii de Teologie „Justinian Patriarhul” din Bucureşti condusă de pr. prof. dr. Ştefan Buchiu, decanul Facultății s-a aflat într-un pelerinaj în Iordania în perioada 6-12 mai 2018.

    Alături de profesorii de teologie s-a aflat și dl. prof. univ. dr. Mircea Dumitru, Rectorul Universității din București, dl. prof. dr. Sorin Costreie, Prorectorul Universității din București, precum și dl. prof. dr. Marian Preda, Președintele Senatului Universității din București.

   Participanții la pelerinaj, însoțiți de Episcopul Qais de Erzurum, au fost primiți de Prințul Hassan al Iordaniei, care, în urmă cu câțiva ani a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Bucureşti.

    De asemenea, delegația s-a întâlnit cu conducerea și profesorii Universității Yarmouk din orașul Irbid și au purtat discuții despre învățământul universitar din România și din Iordania.

    În cadrul pelerinajului au fost vizitate situri istorice cu biserici din perioada bizantină din Jerash, Gadara, Madaba, Muntele Nebo, Umm Rasas, precum și ruinele fortăreței Maherus, locul unde a fost martirizat Sf. Ioan Botezătorul.